VikingKoret ble etablert i 1993 i Stavanger. Siden starten har Randi Wedvich vært korets kunstneriske leder og dirigent. Korets formål er og har vært å spesialisere seg på klassisk operette og opera. Bl.a. finne fram gamle perler som sjelden blir framført i dag. Gjennom tilpasset repertoar utvikle sangerne og ha som mål også å kunne nytte egne solister. Derfor har egne sangere fortrinnsrett til solooppgaver etter evner og man leier inn dersom man ikke har egne solister til å dekke rollene. Stavanger Operakor har likevel hatt et utstrakt samarbeid med musikere, dirigenter og andre kor i regionen. I tillegg til egne solister har man flittig benyttet innleide solister, såvel lokale, regionale som fra Den Norske Opera. Koret ønsker å bidra til øket interesse for opera og operette i regionen. Derfor reiser koret rundt i distriktet med sine forestillinger i tillegg til å ha forestillinger både i Stavanger og Sola. Koret har bl.a. vært på turné til Fister, Jørpeland, Hauge i Dalane, Rennesøy og Moi samt deltagelse på Musikkfestivalen i Rosendal og Kulturfestivalen i Ryfylke/Nesflaten hvor koret har høstet lovord både fra publikum og presse.

De to siste årene har koret hatt flere foajekonserter i Stavanger konserthus med utdrag fra både opera og lystige operetter i flotte kostymer og enkel regi. Nok en truné til Torghuset på Jørpeland sammen med Stavanger Janitsjar med bl.a. utdrag fra “Aida” , “Trubaduren” og “Cavalleria Rusticana” m.m.. Og to konserter i St. Petri kirke i Stavanger med utdrag fra opera og andre “scrale” verker. Konsertene fikk overstrømmende mottagelse fra publikum.

KORETS REPERTOAR er hentet fra: Opera: “Trubaduren”, “Aida”, “La Forza del Destino”, “Nabucco”, “Faust”, “Dido & Aeneas”, “Lohengrin”, “Moïs”, “Lucia de Lammermor”, vikingoperaene: “Rygekongen” og “Sigrid og Eindride”, m.fl.
Operette: “Den glade Enke”, “Flaggermusen”, “Sirkusprinsessen”, “Sigøynerbaronen”, “Grevinne Mariza”, “Spelmann på taket” m.fl.
Andre verker av Gounod, Mozart, Händel m.m.


KORETS STYRE:
Kunstnerisk leder: Randi Wedvich
Administrativ leder: Max Waldow
Nestleder: Solveig Ruud
Sektretær: Lone Litlehamar
Kasserer: Helene Engelsgjerd Figved
Styremedlem: Odd Helge Fjetland
1. vara: Turid Grahl-Jacobsen
2. vara: Dag Eigil Rusnes

MUSIKKUTVALG:
Randi Wedvich (kunstnerisk leder)
Irene Bredesen
Per Kåre Bringaker
Lone Litlehamar
Vara: Linda Næss

NOTEFORVALTERE:
Oddvar Bergsholm
Anne Lein-Mathisen